Логотип

Зимнівська територіальна громада

Волинська область, Володимир-Волинський район

09.01.2024 11:11

Зустріч робочої групи

65a1025f039f1__msg477102304-273286.jpg

 

🗓️9 січня 2024 року в Зимнівській сільській раді відбулась зустріч робочої групи з питань доступності до соціальних послуг з представниками громадської організації «Фундація «Простір» в рамках реалізації грантового проєкту «Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг у пілотних громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
📈Метою зустрічі було опрацювання експертами Фундації доступності соціальних послуг громади, зокрема, шляхом опитування спеціалістів профільних напрямків, а також безпосереднього обстеження визначених робочою групою об’єктів досліджень. Зокрема, експертна група, яка включала в себе також осіб з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних, об’їхала усі п’ять об’єктів:
🏘️КУ Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирського району,
🏘️Медичний пункт тимчасового базування с. Березовичі,
🏘️Адміністративне приміщення с. Льотниче,
🏘️Гімназії села Бубнів - філії опорного с. Зимне ,
🏘️Адміністративне приміщення с. Хобултова
🤝Спільно із координаторкою проєкту Наталією Богатирьовою члени робочої групи обговорювали наявні проблеми в громаді, які в рамках зазначеного проєкту буде змога частково розв’язати. За профільними напрямками обговорювалося забезпечення закладів громади пандусами, вбиральнями за “універсальним дизайном”; можливість фізичного доступу до установ осіб з інвалідністю без сторонньої допомоги.
 ✅Проговорили про доступності укриттів, безбар’єрного доступу до освітніх, культурних, адміністративних та комунальних послуг.
❗️Опрацювавши отримані дані Зимнівської територіальної громади експертна група проєкту USAID “ГОВЕРЛА” надасть свої висновки для подальшої реалізації запропонованих ними заходів у вигляді грантової підтримки.

15572f55-3c3e-4904-b9a6-0361e5166a34.jpg