Логотип

Зимнівська територіальна громада

Волинська область, Володимир-Волинський район

21.12.2023 11:52

До уваги суб’єктів декларування!

65840bf4eaf80__34_декларування.jpg.jpg

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України № 3384-ІХ від 20 вересня 2023 року «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», яким відновлено обов’язок щодо подачі декларацій осіб на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

Відтак, суб’єкти декларування, які у 2022-2023 роках не подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Декларація), відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон), і кінцевий строк для подання яких настав до дня набрання чинності Законом України “Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану”, подають такі Декларації не пізніше 31 січня 2024 року.

Суб’єктам декларування, зазначеним у частинах сьомій – чотирнадцятій статті 45 Закону, обов’язок подання Декларацій відтерміновано – їм потрібно буде це зробити не пізніше 90 днів після зміни умов, які надають право на відтермінування.

Так, обов’язок подання Декларацій відтерміновано для декларантів з числа більшості військовослужбовців (крім деяких категорій), осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, які перебувають на лікуванні внаслідок поранення, які є полоненими, інтернованими тощо.

З метою вчасного та безпомилкового подання Декларації рекомендуємо використовувати роз’яснення, що підготувало Національне агентство з питань запобігання корупції, які розміщено в розділі «Декларування» на його сайті за посиланням https://nazk.gov.ua/uk/category/deklaruvannya/.

Подавайте свої Декларації вчасно та без помилок. Слідкуйте за новинами на сайті та офіційних сторінках Національного агентства з питань запобігання корупції.