Логотип

Зимнівська територіальна громада

Волинська область, Володимир-Волинський район

31.10.2023 09:35

Зимнівська сільська рада інформує

6540aebec616b__0002-1024x724.jpg

           В осіннє-зимовий період основним причинами пожеж залишаються порушення правил експлуатації електрообігрівальних приладів та пічного опалення, перевантаження внутрішньої електромережі, необережне поводження з вогнем осіб в нетверезому стані. Ризик виникнення пожеж зростає під час зимового опалювального сезону, коли здійснюється інтенсивне використання усіх можливих (у тому числі і саморобних) обігрівальних приладів, зростає навантаження на застарілі внутрішньо будинкові електричні мережі, обладнання та фурнітуру.
          Як правило, трагічні випадки, що призводять до загибелі і травмування людей, виникають там, де діти залишаються вдома одні, без нагляду дорослих, в закритих квартирах, будинках, де використовуються джерела відкритого вогню (печі, плити, каміни тощо) або ввімкнені в електромережу електропобутові прилади. Із настанням холодів виникають пожежі у підвалах багатоквартирних будинків, жертвами яких стають особи, які потрапили в складні життєві обставини і діти. Такі пожежі небезпечні виділенням великої кількості їдкого диму і угарного газу, що проникає в під’їзди та квартири, загрожуючи життю його мешканців.

         У цих умовах не можна нехтувати вимогами правил пожежної безпеки. Хибною є думка і надія громадян, що зі мною цього не станеться і мене пожежа не торкнеться. Адже щоденна, постійна турбота про пожежну безпеку середовища, в якому живе людина, це в першу чергу турбота про життя і здоров’я людини, а тому стосується кожного мешканця і гостя Зимнівської територіальної громади .

        Щоб уникнути трагедії, Зимнівська сільська рада закликає і вимагає від усіх мешканців Зимнівської територіальної громади дотримуватися
таких правил:

  • не використовуйте саморобні електронагрівальні прилади;
  • не експлуатуйте печі що мають тріщини або нечищені від сажі димоходи;
  • не використовуйте для обігріву приміщень газові плити;
  • не сушіть над запаленою газовою плитою ніякого одягу – він пересохне і
    спалахне;
  • не залишайте без нагляду джерела відкритого вогню (печі, плити, каміни тощо)
    та включені електронагрівальні прилади, особливо, коли у приміщенні є діти;
  • не слід використовувати прилади із відкритим вогнем (печі, плити, груби тощо) із незакритими топковими дверцятами;
  • не захаращуйте підвали сміттям, вхідні двері зачиняйте на надійні замки;
  • евакуаційні виходи та під’їздні шляхи тримайте вільними (не захараженими) для проходу і проїзду.

Знання першочергових дій у разі пожежі, дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а відповідно – допоможе зберегти життя і здоров’я людини. Головне – не бути байдужим до середовища, у якому ми живемо.